Dr. Andreas Petrides
Κατηγορίες
Ποιήματα του Ανδρέα Πετρίδη
Ποίηση Ευφροσύνης Μαντά – Λαζάρου ( επιλέγει ο Ανδρέας Πετρίδης )
Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου Αυτή η Άγνωστη ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΟΡΕΜΑ Καθόλου δεν μου μοιάζει αυτή που συναντήσατε προχθές, Εκείνη έφευγε. Εγώ ερχόμουν. Επέστρεφα με ένα χαμόγελο ασφοδέλους. Μα δεν υπάρχει πιο εγκάρδιο χαμόγελο από τα χείλη που πόνεσαν θανατηφόρα. Έτσι καθώς ανοίγει η καρδιά και πάλι σαν πρώτη φορά. * Με την αναπνοή της πάλλευκης …
Continue reading “Ποίηση Ευφροσύνης Μαντά – Λαζάρου ( επιλέγει ο Ανδρέας Πετρίδης )”
ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Ανδρέα Πετρίδη
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ – Άλλες 5 ποιητικές Συναντήσεις A. Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου Αυτή η Άγνωστη ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΟΡΕΜΑ Καθόλου δεν μου μοιάζει αυτή που συναντήσατε προχθές, Εκείνη έφευγε. Εγώ ερχόμουν. Επέστρεφα με ένα χαμόγελο ασφοδέλους. Μα δεν υπάρχει πιο εγκάρδιο χαμόγελο από τα χείλη που πόνεσαν θανατηφόρα. Έτσι καθώς ανοίγει η καρδιά και πάλι σαν …
Continue reading “ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Ανδρέα Πετρίδη”
Ποιητικό εργαστήρι: Καλό, καλύτερο, κάλλιστον, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ
-Σ’ ελεύθερη απόδοση από ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ – Ποιητικό εργαστήρι – Καλό, καλύτερο, κάλλιστον : ( βασισμένο στο βιβλίο: Τι είναι καλή λογοτεχνία, 2004, του H.D. Gelfert, freie Universitaet Berlin ) Ακόμα και σήμερα, πάνω από δυο εκατονταετηρίδες λατρείας του «μεγαλοφυούς» κατά τον 18. αιώνα, υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη, ότι η τέχνη είναι αποτέλεσμα μιας …
Continue reading “Ποιητικό εργαστήρι: Καλό, καλύτερο, κάλλιστον, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ”
Ποιήματα εισβολής και κατοχής
– Ποιήματα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ για την εισβολή και κατοχή ( 1974 ) Εισβολή Απότομος χειμώνας μπήκε στον ουρανό μας φέτος ξαφνικά, προτού προλάβει να πατήσει η φτέρνα του ανέτοιμου ποδιού πάνω από φύλλα σκόρπια φθινοπωρινά. Ευαίσθητη η ψυχή και θέλει χρόνο, λίγο προαύλι ανάμεσα στο πέταγμα και τη φωλιά, για να μπορέσει δίχως φόβο …
Ποίηση και Ποιητική του ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΕΡΗ
Η “αστυ-κεντρική” ποιητική Οδύσσεια του Μιχάλη Πιερή – από Ανδρέα Πετρίδη Στο δοκίμιο Τί είναι μείζων και τι ελάσσων ποιητής, από το βιβλίο του Επτά δοκίμια για την ποίηση, ο Τ.Σ. Έλιοτ μας συμβουλεύει ν’ αποφεύγουμε για τους σύγχρονούς μας ποιητές μια τέτοια προβληματική και να διερευνούμε μόνο αν διαθέτει κάποιος το στοιχείο της γνησιότητας. …